Niyetlerinizle değil, eylemlerinizle hatırlanacaksınız

  • 30.11.2021 11:51
  • (1)

İnsan yüzünü nereye dönmediğiyle ilgili de düşünmeli oysaki. İyilik adına kötüleşenlerden olmamalı. Sorunu sorun çıkartarak çözmeye çalışmamalı.

Çıkışlarıyla ve aldığı kararlarla gündemde kalarak uzun süredir konuşulan ‘Belediye Başkanı’ bazı kesimler tarafından desteklenirken aynı fikirde olmayanlar tarafından ‘ırkçı’ olarak anılıyor.

Bende alınan kararları ne hatırlatmak ne de sözcüklerime yansıtmak isterim.  Sadece bir genç olarak hüsrana uğradığımı belirtmek istiyorum.

Çünkü bir konuya çözüm getirmek ve  ‘konuşulmasını ‘ sağlamak için ‘insanların’ temel yaşam ihtiyacını hedef almak acımasızca değil mi? Sormak istiyorum. Yöntemler ne zaman anlamını yitirdi?

İnsan yüzünü nereye dönmediğiyle ilgili de düşünmeli oysaki. İyilik adına kötüleşenlerden olmamalı. Sorunu sorun çıkartarak çözmeye çalışmamalı.

Bu konu işte bu kadar basit. Bu kadar cümle yetiyor aslında.

Kendine insanım diyen ise şöyle düşünmelidir:  ‘Evet problemler var ama bu da olmaz ki. Orantısız güçten çözüm doğmaz. Bu söylemler bu alınan kararlar fazla magazinsel. ‘

Peki,  insan aptal mıdır?

Neyi sevdiğine ve inandığına göre değişir. Doğru mu? Doğru.

Çünkü herkes bir şey olduğunun iddiasındadır.

Yani gerçekten tüm bunlar bir yana bu iddia uğruna saçma sapan işler yapmayı bir bırakın artık. Samimi değil. Türkiye’de ki sorunları dile getiren bir maskenin arkasına gizlenip kendi kişisel propagandanızı yapmayı bir bırakında

Karaçayır Parkı’nda duran paslanmış heykeli kaldırın. İlk önce ayağınız bir yere değsin.  Düşündüklerimizi fark eden bir çalışma görelim bir kere de. Bolu’ya renk getirin. Öğrenci şehri yapın. Sosyal aktiviteler konusunda çalışmalar yapın. İşte tüm bunları yapıyorsanız dahasını yapın.

Ama asla bizim gibi gençleri düşündüğünüzü söylemeyin. Siz de bırakın bunları.

Çünkü biliyoruz ki Bolu’da okuyan üniversite öğrencileri  sizin otobüs sorununu görmezden geldiğinizi biliyor. Onların sağlığını önemsemediğinizi  her gün ,üniversite yolunda, o tıklım tıklım otobüslerde düşünüyorlar.

Seçim vaadinizi yerine getirmediğinizi, otobüsleri ücretsiz yapmadığınızı da biliyorlar.

Sonra, evet.

Ne deseniz o yöne şöyle bir bakıyoruz hepimiz doğru. Siz istediğiniz ilgiyi de alıyorsunuz bu sayede.  Oysaki bizler içimizden sadece bir boş bakış atış atıyor ve gençliğin getirdiği sıkıntılarla baş başa kalmaya devam ediyoruz. 

Gençlerin mutluluğunu ve ülkenin iyiliğini meclisinizde alınan bu kararla düşündüğünüzü gösteremezsiniz. Çünkü ben bir yabancı suyu daha pahalı satın aldığı için “sığınmacı sorunu”na çözüm bulacak bir kişi tanımıyorum. Günün sonunda olan suyu kullanan insana olacaksa ha 2 dk ha 10 gün gündemden düşmeyin.

 Niyetlerinizle değil, eylemlerinizle hatırlanacaksınız…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Dilek
    Dilek
    30.11.2021 14:23

    Güzel yazı tebrikler

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız